superficials

Hur undviker man acne och fet hy?

Kategori: Hudvård

Att tvätta ansiktet är det bästa man kan göra för att undvika acne och fet hy. Man bör tvätta ansiktet både morgon och kväll med milda rengöringsprodukter som helst ska vara anpassade efter din hudtyp. Man ska dock akta sig för att tvätta ansiktet för ofta då det kan stimulera talgkörtlarna ännu mer och få motsatt effekt. För att undvika acne och fet hy så bör man ändra ens kost och undvika snabbtmat, det är också viktigt att dricka mycket vatten.

 

Om man vill förlita sig på rengöringsprodukter så finns det ansiktsvatten och antibakteriella produkter mot acne som är att rekommendera. Ansiktsmasker är också effektiva mot acne och fet hy. Det finns mängder med recept på ansiktsmasker på internet men för bästa effekt välj en som innehåller antingen citron, apelsin, grapefrukt eller papaya.

Själv använder jag olje fri sminkbortagning från netruogena, tvålfri rengörings gel från aco och pure active från garnier. Har inte hittat något bra ansiktsvatten som passar mig än, men fortsätter leta!

Ansiktsvatten

Kategori: Hudvård

 

Ansiktsvatten används som ett komplement i den dagliga rengöringen av ansiktet. Att tvätta ansiktet med endast vatten och tvål är bättre än inget alls, men inte den bästa lösningen. 

Många tvålar torkar ut huden för mycket - istället kan man använda ansiktsvatten som är bra på att avlägsna smuts och döda hudceller, men också för att ta bort sminkrester. Många sorters ansiktsvatten tillför också näringsrika ämnen och vitaminer till huden. Som om inte det vore nog så hjälper ansiktsvatten till att reglera ph-nivån och återfukta ansiktet.

 

Ansiktsvatten och användning

 

Ifall man har mycket smink är det viktigt att tvätta bort det först innan man applicerar ansiktsvattnet. Använd sedan en bomullstuss eller bomullsrondell och gnid in ansiktsvattnet i ansiktet och även på halsen, men var försiktig med den känsliga huden nära ögonen. När man använder ansiktsvatten så ska man inte tvätta eller torka bort det, utan den sugs in i huden. Ifall du vill så kan du fullborda ansiktsrengöringen genom att applicera en fuktkräm på huden. Det finns också ansiktsvatten på sprayflaska vilket kan vara ett alternativ för de som har bråttom eller som vill undvika kladd..

 

Alkohol i ansiktsvatten

 

En del ansiktsvatten innehåller alkohol och andra marknadsförs som fria från alkohol. Ett tips är att undvika ansiktsvatten om man har känslig hud som lätt blir för torr. Alkoholen har nämligen en uttorkande effekt på huden. Ifall man lider av finnar och akne så har alkohol i ansiktsvatten sina fördelar med att de torkar ut finnarna och får dem att försvinna.

Var kan jag köpa ansiktsvatten online?

Du kan få tag i ansiktsvatten på nätet via välkända apotek eller specialiserade butiker för smink och hudvård som till exempel...

 

Eleven.se Lyko.se Beauty Planet Bangerhead

Gårdagens.

Kategori: Allmänt

Här är en bättre bild på ögon maken från igår! Senare så gjorde jag faktiskt lite ändringar, anpassade den till kvällen och natten. Kan förklara senare hur, det är väldigt anvädbart att kunna nattifiera sin make up. Jag vet att jag har lovat att bli bättre på att lägga upp bilder men just idag har jag inget smink alls. Jag sov hos en kompis och kom hem för någon timme sedan.. Ett tips bara, stanna inte uppe till 5 när skolan börjar dagen efter..

.Här är en bättre bild på ögon maken från igår! Jag vet att jag har lovat att bli bättre på att lägga upp bilder men just idag har jag inget smink alls. Jag sov hos en kompis och kom hem för någon timme sedan.. Ett tips bara, stanna inte uppe till 5 när skolan börjar dagen efter...

Fett hår??

Kategori: Hårvård

Tvätta håret mer sällan

Ofta orsakas en fet hårbotten faktiskt av att man tvättar håret för mycket. Schampot torkar ut hårbotten varpå den börjar producera mer fett för att kompensera för förlusten. En ond cirkel som bara bryts av att du börjar tvätta håret mer sällan.

En gång om dagen är på tok för mycket, 1-2 gånger i veckan är rekommenderat! Det sliter dessutom mycket mindre på håret.
I början kommer håret att bli extra fett - men stå ut, det är bara under en period när håret ska vänja sig. Använd mössa eller ha uppsatt under den perioden och tänk på alla pengar som du sparar på schampo och balsam...


Smutsig borste?

Visste du att du kan få fett hår av att använda en smutsig borste? Rensa din borste från hår varje dag och tvätta den med vatten och rengöringsmedel (går bra med diskmedel) en gång i veckan. Använd en kam för att ta bort alla gamla hårstrån och annan smuts innan du lägger borsten i blöt med rengöringsmedlet. Låt den ligga några timmar och lägg sedan på tork.
Och kom ihåg att alltid använda en svinborste, det är bäst för ditt hår!


Tvätta ordentligt!


Fett hår kan också bero på att du schamponerat slarvigt. För att undvika detta är det en bra idé att alltid schamponera två gånger för att vara säker på att få bort all smuts.
Glöm inte att vara noga med att skölja bort balsamet! Det om något får ditt hår att bli fett om det får sitta kvar. Har du tendens till fett hår ska du heller aldrig använda balsam i hårbotten.


Byt örngott


Var spenderar ditt hår väldigt mycket tid? Jo, på din kudde. Där samlas mycket smuts och fett. Byt örngott ofta så det alltid är rent och fräscht.


Nödlösning

För att dölja fett hår när problemet redan har uppstått är torrschampo en fantastisk uppfinning. Har du det lite knapert med pengar eller bara inget hemma så fungerar lite löspuder eller mjöl lika bra! Det suger upp fettet och fungerar faktiskt precis som ett torrschampo.

Tävling!

Kategori: Allmänt

Supervolym!

Kategori: Dagens frisyr

Jag har bara använt torrshampoo och gnugat upp en massa volym.


Mitt favorit torrshampoo kommer från got2b och luktar citrus!

Kostar ca 60 kr på bla H&M.


Todays look:

Kategori: Todays look

Vill visa lite hur myket smink kan påverka utseendet med före och efter bilder!

Nyvaken:             Efter fondation:    Efter concealer och puder:

              

Med rough, solpuder och ögonmake:Jag har använt:

Primer - Lumene
Fondation - Maybelline, pure mineral liquid fondation
Concealer - Viva la diva, 3in1
Puder - IsaDora
Rough - Viva la diva, paparazzo
Solpuder - IsaDora, 48 matte tan

Ögonskugga - Nelly beauty,40 palette
Eyeliner -  Maybelline, master drama
Kajal - H&M (båda)
Mascara - IsaDora, big boldMy computer is no fan...

Kategori: Allmänt

Som ni säkert har märkt så är det lite problm med teknologin här! Massa inlägg har försvunnit och kommentarer också, jag ska försöka ordna det men vi får se hur det går. Annars så får jag bara skicka allt igen...

Wish me luck!

Lite allmänt info om mina bilder...

Kategori: Allmänt

Bilder som jag har och kommer att använda här på bloggen är oftast tagna från internet(inte de på mig ofc). Det beror på att de bilderna visar produkten på ett bättre sätt och i ett superbra ljus. Dessutom så har jag för vana att skrapa av texten på mina förpakningar...:)

Bara så att ni vet!

Färg, färg och mera färg!

Kategori: AllmäntBeställde hem den här för en vecka sedan och har äntligen provat färgerna! När den kom så var två stycken tyvärr sprukna och hade trillat ut.. Men den här var ändå den perfekta paletten för mig. Alla färger man behöver finns i den, både skimriga och matta, den var härlig att använda och det blev riktigt snyggt.


Kostar 129 kr och finns på nelly.com

Something new

Kategori: Allmänt

Ska bara se så att allting funkar som det ska just nu! När jag väl kommit igång så kommer detta vara en av många skönhetsbloggar. Jag har tänkt på det länge och bestämde mig nu för att ta tag i det. När jag kan så ska jag väl passa på att dela med mig av alla olika tips och trix för att få jämnare hy, glansigare hår, längre naglar mm..? Så om du ser det här kan du observera att denna blogg inte kommer att handla om mig, utan om dig.

Det finns mycket att skriva om och jag vet inte riktigt var jag ska börja, det kan ni väl hjälpa mig med? Lämna en kommentar om vad du vill läsa om!