superficials

Ansiktsvatten

Kategori: Hudvård

 

Ansiktsvatten används som ett komplement i den dagliga rengöringen av ansiktet. Att tvätta ansiktet med endast vatten och tvål är bättre än inget alls, men inte den bästa lösningen. 

Många tvålar torkar ut huden för mycket - istället kan man använda ansiktsvatten som är bra på att avlägsna smuts och döda hudceller, men också för att ta bort sminkrester. Många sorters ansiktsvatten tillför också näringsrika ämnen och vitaminer till huden. Som om inte det vore nog så hjälper ansiktsvatten till att reglera ph-nivån och återfukta ansiktet.

 

Ansiktsvatten och användning

 

Ifall man har mycket smink är det viktigt att tvätta bort det först innan man applicerar ansiktsvattnet. Använd sedan en bomullstuss eller bomullsrondell och gnid in ansiktsvattnet i ansiktet och även på halsen, men var försiktig med den känsliga huden nära ögonen. När man använder ansiktsvatten så ska man inte tvätta eller torka bort det, utan den sugs in i huden. Ifall du vill så kan du fullborda ansiktsrengöringen genom att applicera en fuktkräm på huden. Det finns också ansiktsvatten på sprayflaska vilket kan vara ett alternativ för de som har bråttom eller som vill undvika kladd..

 

Alkohol i ansiktsvatten

 

En del ansiktsvatten innehåller alkohol och andra marknadsförs som fria från alkohol. Ett tips är att undvika ansiktsvatten om man har känslig hud som lätt blir för torr. Alkoholen har nämligen en uttorkande effekt på huden. Ifall man lider av finnar och akne så har alkohol i ansiktsvatten sina fördelar med att de torkar ut finnarna och får dem att försvinna.

Var kan jag köpa ansiktsvatten online?

Du kan få tag i ansiktsvatten på nätet via välkända apotek eller specialiserade butiker för smink och hudvård som till exempel...

 

Eleven.se Lyko.se Beauty Planet Bangerhead

Kommentarer


Kommentera inlägget här: