superficials

Fett hår??

Kategori: Hårvård

Tvätta håret mer sällan

Ofta orsakas en fet hårbotten faktiskt av att man tvättar håret för mycket. Schampot torkar ut hårbotten varpå den börjar producera mer fett för att kompensera för förlusten. En ond cirkel som bara bryts av att du börjar tvätta håret mer sällan.

En gång om dagen är på tok för mycket, 1-2 gånger i veckan är rekommenderat! Det sliter dessutom mycket mindre på håret.
I början kommer håret att bli extra fett - men stå ut, det är bara under en period när håret ska vänja sig. Använd mössa eller ha uppsatt under den perioden och tänk på alla pengar som du sparar på schampo och balsam...


Smutsig borste?

Visste du att du kan få fett hår av att använda en smutsig borste? Rensa din borste från hår varje dag och tvätta den med vatten och rengöringsmedel (går bra med diskmedel) en gång i veckan. Använd en kam för att ta bort alla gamla hårstrån och annan smuts innan du lägger borsten i blöt med rengöringsmedlet. Låt den ligga några timmar och lägg sedan på tork.
Och kom ihåg att alltid använda en svinborste, det är bäst för ditt hår!


Tvätta ordentligt!


Fett hår kan också bero på att du schamponerat slarvigt. För att undvika detta är det en bra idé att alltid schamponera två gånger för att vara säker på att få bort all smuts.
Glöm inte att vara noga med att skölja bort balsamet! Det om något får ditt hår att bli fett om det får sitta kvar. Har du tendens till fett hår ska du heller aldrig använda balsam i hårbotten.


Byt örngott


Var spenderar ditt hår väldigt mycket tid? Jo, på din kudde. Där samlas mycket smuts och fett. Byt örngott ofta så det alltid är rent och fräscht.


Nödlösning

För att dölja fett hår när problemet redan har uppstått är torrschampo en fantastisk uppfinning. Har du det lite knapert med pengar eller bara inget hemma så fungerar lite löspuder eller mjöl lika bra! Det suger upp fettet och fungerar faktiskt precis som ett torrschampo.

Kommentarer

  • julia säger:

    Bra att veta! men hur gör man med torrshampo egentligen?? Har aldrig fattat det

    2012-01-10 | 16:43:10
  • Anonym säger:

    Bra att veta! men hur gör man med torrshampo egentligen?? Har aldrig fattat det

    2012-01-10 | 16:43:24

Kommentera inlägget här: